keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Vessojen ja kodarin sisustamista

Viikonloppuna saimme kertaalleen pintamaalattua olohuoneen ja keittiön sekä toisen alakerran makuuhuoneista. Keittiöön ja olohuoneeseen tulevan maalisävyn oli tarkoitus näyttää harmahtavalta beigeltä, mutta nyt kuivuttuaan se on ennemminkin vaaleanpunainen kuin beige. Uusiks meni.

Tässä mielessä tapetit ovat turvallinen valinta, koska tapetit ovat juuri sen värisiä, kuin miltä tapettikirjassa näyttävät. Makkarin maalisävy sen sijaan on meistä onnistunut, siitä tuli lämmin, hiukan vihertävä harmaa.

Kodinhoitohuoneesta tulee tällainen, kuin alla olevasta kuvasta näkyy. Silityslautamekanismin kanssa oli alkuun pientä taistoa, koska seinän sisään asennettu pesukoneen poistoputken pää olisi tullut juuri sen taakse, jolloin mekanismi ei olisi enää mahtunut.

Päädyimme sitten tällaiseen ratkaisuun eli vaihdettiin pesukoneen ja silityslautamekanismin paikkaa. Silityslauta aukeaa nyt tuosta laatikosta, korkean kaapin vierestä. Sisään taitettava silityslauta kun oli pakko saada... Kaappien ovimalli on Topikeittiön sileä Kosketus ja väriltään aivan vaalea himmeän harmaa, joka käytännössä erottuu valkoisesta vain valkoisen rinnalla. Luultavasti.


Kodarin lattialaataksi valikoitui pöytätason kanssa samaa sävyä oleva Dot Tina Antracite 10x10cm, todellisuudessa paljon tummempi kuin alla olevassa kuvassa. Välitilaan laitetaan 5x5cm kokoinen Lab Granity Birch, vaalean beige laatta. Välitilaan tulevaa laatta ei ole enää saatavana tuon kokoisena (onnistuimme saamaan viimeiset), mutta 10x10 löytyy ja sitä meille tulee vessojen lattiaan. Tässä kodarin laatat:


Ja seinään sitten tämä harmaaruutuinen Sandbergin Ruutu-tapetti:Yläkerran vessa on tosi pieni koppero, joten sinne mahtuu vain 800mm leveä allaskaappi. Se ajaa kuitenkin asiansa, koska yläkerta tulee olemaan toistaiseksi hyvin vähällä käytöllä. Ja malja-altaastakin jouduimme luopumaan, koska kaapin syvyys saa olla max. 400mm, ettei tule oviaukon eteen. Eli valumarmoria nyt sitten. No, mitäs pienistä.

Yläkerran vessan ovimalli on Topikeittiön Aurora, jossa reunoihin on tehty nätit viisteet. Samaa mallia tulee myös alakerran vessaan. Vessojen seinämaalit/tapetit ovat vielä hakusessa, joten vinkkiä tännepäin, jos hyviä ideoita tulee mieleen. Lattialaatan sävy on hyvin vaalea hiekka, joten ehkä harmaata tai ruskeaa... Muista tiloista ei ole 3D-kuvia, joten kuvia lisää sitten, kun valmista tulee.

Tänään talolla käydessämme Laatoittaja olikin saanut laatoitettua saunan ja kylppärin lattiat ja vesieristettyä kodarin lattian.

Kylppärin laattavalinnat onnistuivat aivan nappiin.

Kastellilta tuli valkoiset muovikaivonkannet lattiakaivoja varten. Kävimme ostamassa niiden tilalle tuollaiset teräksiset mattakannet - ovat kyllä paljon paremman näköiset! Laatoitukset on vielä saumaamatta, joten viimeistelty ilme puuttuu.

Saunan lattia on peitetty kovalevyllä laattojen
paikallaan pysymisen varmistamiseksi.

Kodarin vesieristykset.

 Alakerran vessan lattia on myös laatoitettu ja saumattu.
Laattarivin nosto seinälle lähtee vielä pois.
Sitä ei ollut tarkoitus laittaa, mutta jokin väärinkäsityshän siinä sattui.

Aika hyvin kurajäljet tuohon kuistin lattiaan kyllä jäävät, kun ei vielä ole mattoja.


Tämmöistä tällä erää. Seuraavat kuvat laitamme toivon mukaan jo keittiön kasauksesta... :)

Niin, ja ne kattopaneelit tulivat nyt sitten kuitenkin vaikeuksista huolimatta viime perjantaina. Katon asentajan piti aloittaa heti silloin viikonloppuna, mutta eipä ole aloittanut vieläkään. Kyselyä perään siis vaan sitkeästi. Näissä raksahommissa tunnutaan elävän välillä jonkun toisen ajanlaskun mukaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti