maanantai 10. lokakuuta 2011

Laatikkoa laatikon päälle

Ja se vasta jännittävää onkin! Aikamoinen tavaranpaljous toden totta oli odottamassa keittiössä tänään, kun keittiön kalusteet ja kodinkoneet oli kannettu talon tällä hetkellä turvallisimpaan nurkkaan.


Keittiö pakattuna.

Katsotaan, missä vaiheessa on viisain alkaa asentamaan keittiötä. Tavaraa on nyt sen verran, että ainakin laatat olisi hyvä saada laitettua ennen keittiön nikkarointia, jotteivät laatat särkyisi siirrellessä. Tänään meille muuten toimitettiin viimein se uusi kodinhoitohuoneen ovi hajonneen tilalle. Pääoven piti tulla samassa toimituksessa väliaikaisen pääoven tilalle, mutta eipäs tullutkaan. Ehkä kuitenkin tällä viikolla...

Tällä viikolla tulee myös kattopaneelit ja koska katontekijäkin on jo sovittu, niin eiköhän se katto vielä tänä vuonna valmiiksi saada. Tilasimme myös väliovet. Niiden toimitusviikko on joulukuun alussa. Joulukuun alussa tulevat myös loput kiintokalusteet, joten kiirettä pitää.

Laatoittaja aloitti tänään työt ja oli saanut tehtyä nämä:


Kylppärin harkkoseinien tasoitukset.


Alakerran vessan lattian vesieristys.

Illan ohjelmassa oli vielä laattojen kantaminen ulkoa sisälle. Osa pakkauksista oli vähän ehtinyt kostua ulkona, joten avasimme kaikki laatikot. Laatat saavat nyt lämmetä ja kuivua muutaman päivän ennen laatoitusta. Tällaisia laattoja meille nyt sitten tulisi:


Kodinhoitohuoneen välitilan laatat.
Kuva vähän vääristää, mutta vaaleaa beigeä ovat eli samaa sävyä kuin alla olevat ja kokoa 5x5. Pitää ottaa myöhemmin paremmalla valaistuksella uudestaan.


Tumman harmaa laatta tulee kylppärin, kodarin ja saunan lattiaan.
Vaalea beige (lähes valkoinen) tulee vessojen lattiaan.


Kuistin isot laatat mallailtavina.
Lopputulos: 1/2:een tiililadonta.


Saunan tehosteseinä kiukaan taakse ja sivuille.


Kylppärin seinälaatat.
Kuviollinen laatta tulee suihkuseinälle.
Laatat ovat helmiäisvalkoiset ja niissä on
ripaus vaalean harmaata raitaa.


Keittiön välitilan mosaiikki, 3x3 kokoinen laatta.
Samaa vaaleata beigeä pienemmässä koossa.

Ja sitten vaan odotellaan, että laatat saadaan paikoilleen. Asiasta toiseen: timpurit ovat luvanneet palata kuuden viikon tauoltaan tällä viikolla. Tulevat meille kuulemma niinä päivinä, kun sataa vettä (toisella työmaalla meneillään ulkorakentamista). Viimeisimmän säätiedotuksen mukaan vettä sataa onneksi lähes koko viikon! Meillä on yläkerrassa Kastellille kuuluvia hommia enää niin vähän, että ne pitäisi saada parissa viikossa valmiiksi. Niin pienestä se olisi enää kiinni! Tosin, sitä vettä tuli kyllä tänäänkin koko päivän...

1 kommentti:

  1. Hienoja laattoja.. saunan tehoste huippu kivaa! Kyllä siitä valmista tulee, paljon edennyt viime näkemästä :)

    VastaaPoista