perjantai 21. lokakuuta 2011

Maalia ja tapettia

Jes! Timpurit saivat eilen levytyshommat päätökseen. Nyt on siis kaikki seinät ja katot levyssä. Tasoittajakin oli jo siirtynyt alakerrasta yläkertaan seinien tasoittamisessa, joten pian niihin saadaan pohjamaali. Seuraavaksi timpurit tekevät terassit valmiiksi yläkerran lattialämmitysputkien asennusporukkaa odotellessa. Putkihommien jälkeen yläkerran lattian voi valaa ja sitten meillä ei vähään aikaan näykään muita kuin omaa työväkeä. Vielä ennen muuttoa Kastellilta tullaan tekemään viimeistelevät sähkö- ja lvi-työt, kun olemme saaneet lattia-, katto- ja seinäpinnat valmiiksi.   

Kävimme hakemassa eilen muutamat pikkupurkit testimaalia. Maalia, jota olisi tarkoitus laittaa keittiön, olohuoneen, eteisaulan ja yläkerran aulan seiniin. Sävyt ovat nyt huomattavasti ensimmäistä maalikokelasta (Y467 Shaali) tummempia:

 V463 Autiomaa

 V466 Laama

V484 Ajopuu

Omaksi suosikiksemme nousi tuo keksimmäinen sävy. Toisaalta se voisi olla myös tuo ensimmäinen, ehkä hieman vaalampana. Kolmas on liian harmaa.

Vessan laatoitusta ei oltu vielä korjattu, mutta saunan tehosteseinä oli tehty ja siitä tuli upea! Laattojen saumakohdat näkyvät vielä korostuneesti, mutta lopputulos on parempi saumaamisen jälkeen, koska sauman sävy tulee olemaan tumma. Saunaan aiomme laittaa tervaleppäpanelia tehosteseinän kaveriksi.

Ja sitten yläkertaan! Porraskuilu näyttää nyt tuolta. Sen yläpäähän aukeaa pieni aula, josta on käynti vessaan ja molempiin päätyhuoneisiin.

 Oikealla toisen yläkerran huoneen oviaukko.


...joka näyttää lähempää katsottuna tältä. Tässä huoneessa on erillinen vaatekomero, minkä takia se on toista huonetta vähän pienempi.

 Ja vähän isomman huoneen ikkunapääty.

Perjantaina-iltana tulleet kattopanelit kannoimme myöhään eilen illalla sisään, kun taivas oli jo pikimusta ja tähdet tuikkivat koleassa syysillassa. Onneksi sisällä on jo lämmintä. Olemme poltelleet pari pesällistä puita takassa aina talolla käydessämme, että saisimme pidettyä lattialämmitystä vähän pienemmällä. Hommatkin tuntuvat kummasti sujuvan paljon paremmin, kun takassa räiskyy ja humisee tuli.

Valkoiset kattopaneelimme ovat Listatalon 10x150 -kokoiset mdf-paneelit.

Illan päätteeksi piti vielä ottaa seinämittoja tapettitilauksia varten. Tapettia olisi tarkoitus laittaa nyt ainakin molempiin vessoihin ja yläkerran makuuhuoneisiin, alakerran isompaan makkariin sekä kuistille ja kodinhoitohuoneeseen. Sävymaailma pysyy itselleen uskollisena beigen, harmaan ja valkoisen eri sävyissä. Katsotaan, mitä tulee...

Ensimmäiset tapettirullat on jo ostettukin. Ajattelin laittaa tätä ihanaa Ritva Kronlundin suunnittelemaa pienikuvioista Kirsikkapuu-tapettia yhdelle isolle seinälle ja maalata loput seinät harmaalla. Kuva taas hämää, mutta tapetin pääväri on beigeen taittava lämmin harmaa. Tapetti löytyi Tapettitalon mallistosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti