lauantai 29. lokakuuta 2011

Tapettipäätöksiä

Tapettien valitseminen on ottanut kyllä koville ja välillä se on tuntunut jopa vähän toivottomaltakin. Niitä kun pitäisi sitten jaksaa kotinsa seinillä katsella... Tänään vierähti taas kolme tuntia tapettikaupoilla. Olemme miettineet ja kokeileet maalejakin, mutta tapeteissa tuntuu olevan enemmän hyviä puolia.

Tapetoidusta seinäpinnasta tulee pehmeämpi, levollisempi ja tunnelmallisempi, koska se on maalipintaa himmeämpi. Ja tapeteilla saa persoonallisempaa ilmettä, koska ne ovat kuvioituja. Lattiastahan tulee lämpimän tammen sävyinen, joten seinät saavat olla kylmemmän sävyisiä.

No, nyt on tapetit tilattu, joten ison aikalisän käyttö tähän asiaan kannatti. Pitkään tuntui, ettei sopivia löydy ollenkaan, mutta nämä ovat nyt todella mieleiset. Tällaiset tapetit meille tulee:


Sandbergin vaalean harmaat tapetit, Oscar kuistille
ja Frank eteisaulaan ja yläkerran aulaan.

          

Harmaaruutuinen Sandbergin Rut olikin jo esittelyssä aiemmin, se tulee kodariin.
Ja maitokahvin ruskean sävyinen Frank tulee keittiöön ja olohuoneeseen.

     


Sandbergin Miko hopeisena (kuvassa harmaana).
 Molempiin vessoihin tulee tämä sama tapetti.Ja tämä aivan ihana Boråstapeterin Emma yläkerran pikku makkariin.
Kuviollinen kahdelle seinälle ja yksisävyinen toiselle kahdelle.

      


Yläkerran toiseen huoneeseen tulee Sanduddin Grace, josta ei nyt ole kuvaa saatavilla. Senkin väri on yllättäen harmaa ja siinä on valkoista hentoa ruutukuviointia. Maalipinnat jää nyt sitten ainostaan alakerran makkareihin (ks. Suurimman urakan päätöspäivä -bloggaus) ja tekniseen tilaan. Talon kaikkien huoneiden sävyt ovat nyt yhdenmukaiset. Alakerran makkareiden sävytkin ovat harmahtavat, joten sopii hyvin samaan sakkiin.

Alkuperäinen ajatus tapeteissa oli itse asiassa beigen sävyt, mutta koska sisustusta ajatellen harmaaseen on helpompi yhdistää muita sävyjä, tuntui helpommalta, varmammalta ja pitkäaikaisemmalta ratkaisulta valita harmaa. 

Sitten vain odotellaan, että tapettitoimitus saapuu... Huomenna olisi tarkoitus aloittaa keittiön kokoamista nyt, kun keittiön ja olohuoneen katto on paneloitu. :)

2 kommenttia:

 1. Helposti löytyi blogi, kun vähän etsi :).

  Iso on projektinne, mutta varmasti vaivan arvoinen! Pistänpä blogin seurantaan, niin pysyn selvillä uusista juonenkäänteistä ;).

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hehkuvainen!
  Tervetuloa mukaan seuraamaan blogiamme :)

  Onneksi loppusuora tässä pitkässä projektissa jo alkaa häämöttää, mutta on se silti kovin antoisaakin ollut - ja vaivan arvoista. ;)

  VastaaPoista