torstai 22. syyskuuta 2011

Vuorossa takka ja sisäkatto

Edellisestä blogipäivityksestä onkin ehtinyt jo hurahtamaan pari viikkoa. Viime viikolla talolla ei itse asiassa tapahtunutkaan juuri mitään, joten blogin tiimoiltakin elettiin hiljaiseloa. Hommat ovat viivästyneet, koska olemme odotelleet takan muurausta tai oikeastaan sen hormin läpivientejä. Yläkerrassa ei olla nimittäin voitu tehdä mitään, koska seuraava homma siellä olisi lattian valaminen ja sitä taas ei voi tehdä ennen kuin alakerran takan hormi on muurattu yläkerran läpi katolle asti piipuksi.

No, takka muurattiin maanantaina ja hormi oli valmis keskiviikkona - yläkerrassa edelleen hiljaista sekä lattiavalun että puhallusvilla osalta. Tulisivat nyt kuitenkin alkuviikkoon mennessä, sen verran malttamattomina täällä jo odotellaan pensselit kädessä...


Hormin läpiviennit yläkerran lattiasta ja katosta.Takka saumausta ja luukkuja vaille.


Alakerta sen sijaan on jo "viittä vaille valmis" eli sellainen, kuin mihin Kastellin timpurit sen meille jättävät. Väliaikainen lattialämmitys meille asennettiin eilen keskiviikkona, ja tänään talossa olikin jo mukavan lämmintä! Pidämme talossa normaalin huonelämpötilan lattialämmityksen avulla nyt 2 viikkoa, jotta takka kuivuu. Vasta sen jälkeen sitä saa alkaa varovaisesti lämmittämään ja lattialämmitystä voi pienentää.


Apuwatti väliaikaisena lattialämmitysjärjestelmänä.

Aivan lähipäivinä meille on tulossa seinien tasoittaja aloittelemaan alakerrassa. Työhön sisältyy myös pohjamaalaus, joten meidän hommaksi jää sitten seinien pintamaalaus. Muutamia pintamaalisävyjä olemmekin jo miettineet valmiiksi, lähinnä alakerran osalta. Samoin kaikki lattia- ja seinälaatat on valittu ja tilattu myös. Tapetit ovat toistaiseksi vielä mietinnässä, voi olla ettemme laita niitä nyt ollenkaan. Vielä. Laatoittaja tulee lokakuun alussa ja tekee myös vesieristykset kosteisiin tiloihin. Aluksi ajattelimme tasoittaa seinät itse, mutta loppuviimein tulimme siihen tulokseen, että teetämme työn ammattilaisella, niin jälki on varmasti tasainen, eikä maalipinnassa näy alla olevia virheitä. Onnistuimme saamaan melko lyhyellä varoitusajalla sekä seinien tasoittajan että laatoittaja-vesieristäjän. Paikallisia pienyrittäjiä kannattaa siis tässäkin mielessä käyttää.

Olemme viimeiset kolme viikkoa kilpailuttaneet loppuja kiintokalusteita. Tähän mennessä olemme pyytäneet tarjouksia Parmakeittiöltä, Kirenalta, Domukselta ja Topikeittiöltä. Keittiöstä teimmekin kaupat jo silloin aikaisemmin Puustellin kanssa ja keittiötoimitus on 3 viikon päästä. Vielä puuttuvat siis molempien vessojen ja kodinhoitohuoneen kalusteet sekä kuistin, eteisen ja alakerran makuuhuoneiden vaatekaapit. Yläkerran kaappijärjestelyt saavat vielä odottaa. Olemme kyselleet myös saunan lauteista tarjouksia. Aika monta hommaa tässä siis täytyy pitää hyppysissään yhtä aikaa!

Tässä vielä muutamia kuvia tältä viikolta :)Eteinen olohuoneesta kuvattuna.
Oikealla KHH:n oviaukko
ja perällä makkarien oviaukot.Olkkari.Pesuhuone ja saunan oviaukko.Kodinhoitohuone.Pirpana :)


Ja sitten vielä ulkoa...


Piha on kuin pyörremyrskyn jäljiltä!
Ehkä saamme sen vielä jonkinlaiseen järjestykseen
ennen lumen tuloa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti