sunnuntai 28. elokuuta 2011

Väliseinät pystyssä ja hajonnut ovi

Tällä viikolla esiin ovat putkahdelleet väliseinät. Talo näyttää taas aivan erilaiselta. Kiipesimme myös ensimmäisen kerran yläkertaan nyt, kun siellä on väliaikainen vanerilevylattia koolauksien ja villoitusten päällä. Vanerilevyjen päälle tehdään kipsivalu ja niihin raudoitukset sekä lattialämmitysputket. Ilmanvaihtokanavisto on nyt asennttu ja talon ulkoverhouskin viimeistelty, mutta sähkömiehiä vielä odotellaan. Sisällä on paljon vielä levytystä seinien kanssa, mutta sitten kun ne valmistuvat, pääsemme itse kunnolla työn makuun. Sähköt pitää kuitenkin ensin vetää ennen kuin seinät voidaan levyttää täysin umpeen. Timpureiden lähdettyä (luultavasti syyskuun lopulla) ensimmäisenä hommana meillä on Gyproc-seinien tasoitus ja hionta.

Päivänvalossa kodinhoitohuoneen ovea tarkemmin tarkasteltuamme huomasimme, miksei sitä oltu vielä asennettu paikalleen. Jossain vaiheessa ennen sen riisumista suojapaketistaan siihen on tullut kolhua. Muun muassa ylin sarana on vääntynyt ja molemmat yläkulmat ovat haljenneet. Timpurit olivat ilmoittaneet tästä työmaajohtajalle, joka kävi tarkastamassa vauriot. Nopean toiminnan myötä meillä on nyt on uusi ovi tilattuna. Jollei nyt muuta hyötyä tästä ollut, niin kuivuupa lattiavalu ainakin paremmin, kun talo tuulettuu tehokkaammin...

Eilen kävimme tutustumassa wc:iden ja kodinhoitohuoneiden kiintokalusteiden maailmaan. Pyysimme myös pari tarjousta niistä, joten nämä ja tulevat tarjoukset tulevat olemaan mietintämyssyn alla. Tänään on syksyisen harmaa ja sateinen päivä. Rakentajalle se tarkoittaa talonsiivouspäivää - harjat heilumaan siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti