maanantai 30. toukokuuta 2011

Keittiön kiintokalusteiden kilpailutus alkoi

Eilen Noora oli käymässä Domus Centerissä pyytämässä keittiön kiintokalustetarjousta. Olimme jo aiemmin yhdessä miettineet toivomamme keittiön yksityiskohdat Domuksen nettisivujen ja kuvastojen perusteella. Domuksella valintamme osoittautuivat kuitenkin täysin arpapeliksi myyjän kerrottua, että valitsemamme kaapistot olivat kalleimmasta päästä. Kuvastossahan ei hintoja ollut esillä, kuten ei nettisivuillakaan. Mitään vastaavanlaista edullisempaa keittiömallia Domuksella ei kuitenkaan ollut, joten ko. mallissa pysyttiin siinä toivossa, että hinnasta voisi kuitenkin tinkiä. Aikaa Domuksella kului ainoastaan tunti. Myyjä vaikutti osaavalta, mutta ei juurikaan tuonut esille vaihtoehtoja. Tuntui, ettei myyjä ottanut riittävästi huomioon sitä, miten miten kodinkoneet ja kaapistot/laatikostot kannattaisi sijoitella toisiinsa nähden, jotta keittiöstä tulisi mahdollisimman toimiva ja helppo. Myyjä lupasi yrittää saada tarjouksen valmiiksi jo perjantaihin mennessä.

Tänään oli Puustellin vuoro. Puustelli-myyjä vaikutti varsin innokkaalta ja ammattitaitoiselta myyjältä. Pääpiirustusten esittelyn jälkeen myyjä kertoi Puustellin tekevän yhteistyötä Kastellin kanssa ja että näin ollen he myisivät keittiön Kastellitalon rakentajille "hinnalla millä hyvänsä". Asia jää nähtäväksi. Myyjä hahmotteli keittiön kalusteiden järjestystä pääpiirustukseen toiveidemme mukaisesti tuoden esille omat näkemyksensä. Sen jälkeen kiertelimme esillä olevia keittiömalleja läpi. Keittiömalleja Puustelilla oli esillä huomattavasti enemmän kuin Domuksella, joten esimerkiksi kodinkoneita ja erilaisia tasoratkaisuja oli helpompi vertailla. Plussaa myös siitä, että hinnat olivat kuvastossa esillä. Ilmeisesti myyjä oli tosiaan päättänyt myydä meille keittiön, sillä esittelyn lopuksi hän ilmoitti seuraavan suunnittelupalaverin olevan samalla myös kaupantekopalaveri. Hän lupasi esitellä piirtämänsä 3D-kettiökuvat meille tällöin. Saa nähdä, miten paljon myyjä on valmis tinkimään hinnasta.

Seuraava tapaaminen Puustellilla venyy nyt kuitenkin kolme viikkoa Mikan ollessa työmatkalla, sillä myyjä edellytti molempien olevan tällöin läsnä. Tontilla ei ole vielä ehtinyt tapahtua mitään maaurakoitsijan työkiireiden vuoksi. Toivottavasti kuitenkin tämän viikon aikana saataisiin hommat alkuun, puunkaatolupahan meille myönnettiinkin jo viime perjantaina.