perjantai 10. kesäkuuta 2011

Perustuksien tuloon valmistautumista

Pari päivää sitten Noora oli tontilla naputtelemassa sähkökeskukselle telinettä. Teline piti tehdä sähköntuojan ohjeiden mukaan, joten apuun oli onneksi saatu pari sukulaismiestä. Tontille saavuttuamme huomasimme, että tontille oli viime perjantaisen aloituskokouksen jälkeen ilmestynyt kaksi kuoppaa, toinen talolle ja toinen autokatokselle. Samalla telineentekoreissulla selvisi myös, että saattaisimme saada naapureilta heidän tontiltaan ylijäänyttä täyttömaata. Hienoa!

Olemme nyt saaneet KVV-suunnittelijan, joka piirtää meille talon ulkopuoliset vesi- ja viemärikuvat. Sähkökaapelit ja radonsuojaukset otetaan myös suunnitelmassa huomioon. Tarkoitus olisi vetää samalla myös pihavalaistuskaapelit jo valmiiksi, jottei pihamaata tarvitsisi sitten enää toistamiseen kaivella. Toivottavasti piirustukset valmistuisivat ensi viikon alkuun mennessä, niin pääsisimme aloittamaan putkitukset. Maaurakoitsijamme kautta saamme tarvikkeet putkihommiin sekä perustuksiin tarvittavat sorat ja murskeet. Sähkökaapelit on tilattu paikalliselta asennusfirmalta ja SSP:n kuitukaapeli jo odotteleekin tontin kulmalla asennustaan. Saattaa olla, että sähköt onkin jo käyty tänään kytkemässä.

Tonttirajamme vierestä, kaupungin puolelta, pitäisi kaataa kaksi isoa kuusta ja yksi mänty, sillä ne saattaisivat kaatua tuulessa talon päälle. Lupa kaupungin puutarhurilta irtosi yhden puhelun perusteella sillä ehdolla, että korjaisimme puut ja oksat pois heidän mailtaan. Kerrankin joku homma hoituu pelkän puhelinsoiton perusteella! Näillä helteillä kaadettujen puiden rungot kuivuvatkin nopeasti, mutta koska rakennusprojektissa kaikessa on aina varauduttava pahimpaan, eli tuntikausien ukkosmyräkkään, on pressukin jo valmiiksi hankittuna. Viime päivinä aikaa on kulunut tuntikaupalla myös perustusten teon ja maanrakennusasioiden opiskeluun.


Sähkökeskuksen nikkarointia. Taustalla myllätty tonttimme.