perjantai 3. kesäkuuta 2011

Aloituskokous

Tontille saapuessamme tänään puolen päivän jälkeen aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta ja elohopea hipoi hellerajoja. Tämän päivän aikana oli myös ehtinyt nousta talo naapurin tontille. Omamme taitaa nousta vähän hitaammin, sillä taloamme ei rakenneta suurista elementeistä, vaan kaikki tehdään paikan päällä rakentaen ns. pre cut -menetelmällä. Olemme yhä pysyneet aikataulussa, joten tyytyväisiä ollaan, jos talo on syksyyn mennessä sisärakennusvaiheessa.

Ennen aloituskokousta piti ehtiä vielä merkkaamaan talon ja autokatoksen paikat tontille. Merkkaus tapahtui kolmen miehen ja yhden naisen yhteistyöllä. Rakennustarkastajan saavuttua kävimme aloituskokoukseen liittyvät määräykset ja velvoitteet läpi ja allekirjoitimme pöytäkirjan. Nyt oli virallisesti aloituslupa talon ja autokatoksen rakentamiselle. Lattian korkeusasema määrättiin tekemään 60cm tien korosta, mikä on todella paljon. Joudumme korottamaan maan pintaa tontin alareunalta talon kohdalta 2,5 m, koska maa tontilla viettää jonkin verran alaspäin. Perustussuunnitelmat menevät siis uusiksi! Koska noin mittavan korotuksen takia ei kannata täyttää koko tonttia, järkevämpi vaihtoehto olisi rossipohjan ja kellarin tekeminen, sillä tilaa tulee talon alle yhden huonekorkeuden verran. Erittäin kallis määräys siis rakennustarkastajan suusta. Tulevan pihamme ja talomme muoto muuttuvat myös oleellisesti.

Tarkastaja halusi vielä myöhemmin suoritettavan tarkemman pohjakatselmuksen, sillä vaikka olimmekin jo kaivatuttaneet tontille toista metriä syvän kuopan pohjavesivirtaamaan saakka sekä humuksen poiston lähes koko tontin alueelta, niin se ei vielä riittänyt tarkastajalle. Pintamaa pitää poistaa koko rakennusalueelta, jotta pohjakatselmus voidaan tehdä. Pohjakatselmus siirtyi siis ensi maanantaille. Emme saaneet myöskään lupaa kaikkien niiden honteloiden, oksattomien mäntyjen kaatamiseen tontilta, jotka olisimme halunneet pois kaatumisvaaran takia. Ne ovat niin lähellä tulevaa taloa, että kaatuessaan aiheuttaisivat suurta vahinkoa. "Maisemoinnin" nimissä tontillamme seisoo nyt kuitenkin kaksi täysmittaista, lähes oksatonta mäntyä kauniin haavan ja jalokuusen rinnalla...


Kivien siirtäminen kävi konkarilta näppärästi.


Mika, vastaava työnjohtaja ja maaurakoitsija talon paikkaa mittailemassa.