sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Putkitusta ja patolevyn asennusta

Taas alkaa viikko olemaan lopuillaan, joten on aika kerrata, mitä on saatu aikaiseksi perustusten valmistumisen jälkeen. Toissapäivänä puuhailimme koko päivän sadevesi- ja salaojaputkien kanssa. Lopputulos on sen verran "vedenpitävä", että aikamoinen vedenpaisumus saa tulla, ennen kuin perustukset kastuvat!

Eilen menimme taas varhain työmaalle ja lähdimme kotiin vasta illan suussa, kuten tavallista. Saimme asennettua patolevyt kahdestaan talon ja autokatoksen perustuksille. Niitä vielä viimeistelimme tänään. Patolevyjen listaus jäi vielä huomiselle.

Tänään myös putkittelimme sähkö- ja kuitukaapelit tekniseen tilaan. Putkituksiinkin upposi helposti pari tuntia aikaa, sillä paksut kaapelit eivät kovin hyvin kulkeneet pitkin tonttia kiemurtelevien haitariputkien sisällä. Vedimme vielä maadoituskaapelin talon ympäri ja lopuksi siivoilimme tähän mennessä kertyneitä roskia jätelavalle. Huomisesta alkaen sora-auto alkaa tuomaan kuormakaupalla täyttömaata ja sepeliä, että saadaan maa lopulliseen korkoonsa. Tarkoitus on täyttää ensin sokkelin ulkopuoli sepelillä ja sen jälkeen sisäpuoli hiekalla, jotteivät perustukset pullahda sisäpuolen täyttöjä tärytettäessä. Meillä on nyt viikko aikaa saada nämä maatyöt valmiiksi ennen kuin talonrakennus alkaa!


Salaoja- ja sadevesijärjestelmiä.

Sähköt tekniseen tilaan vedettynä.
Siellä ne odottavat tulevaa sähkökaappia.Patolevyjen yläpuolelle näkyviin jätetyt 30cm sokkelia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti