maanantai 21. marraskuuta 2011

Pihatalkoot

Blogipäivityksistä on tullut pidettyä vähän taukoa. Taloprojektin parissa on nimittäin tullut vietettyä lähes joka ainoa vapaa tunti, eikä energiaa ole oikein enää riittänyt blogin ylläpitoon. Viimeinen rutistus on kuitenkin nyt talolla menossa, joten pian helpottaa.

Viikonloppuna saatiin siistittyä yläpihaa. Perjantaina kannettiin jämärakennustavarat talon edustalta. Lauantaiaamupäivän meillä oli myös kaivinkone apuna, että saatiin pengerrettyä talon edusta sulamis- ja sadevesiltä. Tarkoitus olisi ensi keväänä tehdä kivimuuri tai vastaava pengerrystä tukemaan, joten siitä tulee myöhemmin jonkin verran pystympi.


Kaivinkoneella levitettiin myös sepelit yläpihalle.


Sisällä talossa jatkuu tapetointi, melkein sen osalta alkaakin jo olla valmista. Ensi viikonloppuna tavoitteena on saada alakerta porukalla parkettiin. Hieman kiirettä pitää, että seinä- ja lattiapinnat olisivat alakerrassa valmiita ennen kiintokalusteiden toimituspäivää.

Kiintokalusteet toimitetaan meille aiemmasta poiketen kahden viikon päästä. Alunperinhän niiden oli tarkoitus tulla jo ensi viikolla, mutta Topikeittiön toimittaakin tavaraa vain parittomilla viikoilla. Itse asiassa se oli oikein hyvä uutinen, nyt on viikko enemmän peliaikaa!

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Ekat tapetit seinällä

Viikonloppuna saatiin aloitettua tapetointia. Yläkerran toinen makkari sai kunnian saada ensimmäiset tapetit. Grace -tapetti on tosi kaunis ja sopii hyvin yläkerran vinttifiilikseen. Listat ja parketin ajattelimme laittaa vasta, kun kaikki seinäpinnat ovat valmiit.


 Ensi viikolla tulee loput tapetit, niin päästään aloittamaan tapetointia alakerrassakin. Jännää!

perjantai 4. marraskuuta 2011

Keittiöjuttuja

Raksaamisesta on nyt siirrytty sisustamiseen. Keittiön kaappien rungot löysivät paikoilleen tänään. Kaappien ovia emme taida uskaltaa laittaa ennen kuin seinät on tapetoitu. Oikeaan nurkkaan tulee kylmälaitteet ja vasemmassa nurkassa onkin jo astianpesukone.


 Haukku ei välitä porakoneista, joten turvallisempaa on
katsella isäntäväen touhuja vähän kauempaa.


 Saunan paneelia.


Tästä on hyvä aloittaa viikonlopun hommat.

torstai 3. marraskuuta 2011